<

Brorsonsminde den 19. marts 2009

Engelske Jane og Irske Shane har begejstret alle, siden de for et par år siden fik lov til at ledsage Niels Hausgaard på tourne gennem Danmark. Og de kunne opleves på Brorsonsminde i Ribe, hvor de optrådte torsdag d.19 marts.

Publikum elskede det charmerende og dygtige par. Jane, der ikke kun er violinist i superklassen, er også smuk og sensuel som den klassiske modpart Anne-Sophie Mutter og sammen med  forrygende og morsomme Irske Shane, har de sammensat et meget varieret program. De spillede engelske, irske og skotske ballader, og har fat i den del af den dejlige folk-rod, som trækker publikum med.

Niels Hausgaard giver topkarakter til parret: De er begavede underholdere i absolut særklasse. Det fine gamle, men vanskelige håndværk kan de til perfektion, og det fortjener den aller-største respekt. Gid de aldrig opgiver det. Det er dog på musikscenen, man får størst udbytte af deres musikalske talent. De dybe rødder i den britiske folkemusik fornægter sig ikke, når de med stor selvfølge bevæger sig rundt i stilarterne.

Shane er showets ankermand med sin musikalitet, sin sikkerhed, sin respekt for publikum og sin lyse, men håndfaste humor. Jane skal opleves. Hun kan sin violin og har plejet sit betydelige talent siden barndommen. Hun fylder rummet med energi og forår. Hun blænder!

Jeg har den store glæde at regne dem blandt mine legekammerater, siger Niels Hausgaard. "Gode musikere kendes på deres evne til at spille musik. Gode spillemænd på deres trang til at lege med musik."

 

Retur til Cineast