Brorsonsminde den 12. marts 2009

Omtale

Enhver der har oplevet ”the Wave” - Bølgen, på Tønderfestivalen ved hvem man taler om, når man siger navnet Brian McNeill. Det er multiinstumentalisten, der i 1969 grundlagde det udødelige Battlefield Band.
Brian McNeill har i en lang årrække været både konferencier og spillemand på festivalens store scener. Den store kunstner, der i en årrække ledede folkemusikafdelingen på konservatoriet i Glasgow, var i Ribe igen.  Ribe er en af mine Hometowns, har Brian McNeill sagt. Han har et fint og nært forhold til byen, som han har besøgt adskillige gange, både privat og professionelt.
Han har rejst verden igennem med legender som Dick Gaughan, Clan Alba, Kavana, McNeill, Lynch and Lupari, Martin  Hayes, Natalie MacMaster og hans nære ven afdøde Iain MacKintosh. Denne gang kommer musikeren, komponisten, og forfatteren Brian McNeill alene, og det giver publikum en mulighed for at opleve det han er så eminent til – den nære varme kontakt med publikum, og at videregive det bedste af Scotlands folkemusik.

Retur til Cineast